Seguidors

diumenge, 6 de setembre del 2009

MATUTE, Ana María

Afegeix la llegenda

"PRIMERA MEMORIA"


LITERATURA CASTELLANA

Ediciones Destino, S.A. / Pàgines: 245 / ISBN 84-233-0726-3 / Edició: desembre 1984


A través de la visió particularíssima de la jove protagonista, Matia, - sense mare i amb el pare desaparegut - assistim al despertar a l'adolescència, quan, trencada la closca de la infantesa, cega i sorprèn, i com no, amb dolor a vegades , destella el fort resplendor de la realitat.

CARPENTIER, Alejo

"EL SIGLO DE LAS LUCES"

LITERATURA LLATINOAMERICANA / NOVEL·LA HISTÒRICA

Seix Barral / Pàgines: 365 / ISBN 84-322-1874-X / Edició: gener 1979



"El Segle de les Llums", és una novel·la històrica, situada a les Antilles, durant la Revolució Francesa. S'ha de destacar: l'evolució ideològica dels seus personatges -narrada des del punt de vista de Sofia i Esteban, el personatge principal és Victor Hugues, un comerciant portador d'idees revolucionàries a les illes- i l'alt contingut literari i de ficció barrejat amb fets històrics i verídics.

CASONA, Alejandro

"LA DAMA DEL ALBA"

LITERATURA CASTELLANA / TEATRE 

Ediciones Vicens Vives / Pàgines: 107 / ISBN 84-316-3721-8 / Edició: 1996


"La dama del alba" és la gran obra teatral del dramaturg asturià Alejandro Casona, publicada a Buenos Aires l'any 1944.
És l'obra més representativa del teatre de Casona, ja que en recull tots els trets característics. Així, es caracteritza per la presència del paisatge asturià, per l'aparició de fets sobrenaturals i misteriosos, per l'aparició de personatges típics del seu teatre com són la Mort, encarnada en una dona misteriosa anomenada Peregrina, i personatges propis de l ' àmbit rural. A més, l'autor també recull en aquesta obra un seguit de llegendes de caire popular com les relacionades amb la nit de Sant Joan.

CAMUS, Albert

"EL EXTRANJERO"

LITERATURA FRANCESA / EXISTENCIALISME

Diario El Pais, S.L. / Pàgines: 142 / ISBN 84-89669-45-7 / Edició: 2002



L'estranger és un dels més famosos al.legats contra la violència i la pena de mort. El personatge de l'obra és un ésser indiferent a la realitat per resultar absurda i inabordable. El progrés tecnològic l'ha privat de la participació en les decisions col·lectives i l'ha convertit en "estranger" dins del que hauria de ser el seu propi entorn.
El protagonista, el senyor Meursault, comet un absurd crim i, malgrat sentir-se innocent, mai es manifestarà contra el seu ajusticiament ni mostrarà sentiment algun d'injustícia, penediment o llàstima. La passivitat i l'escepticisme davant de tot i tots recorre el comportament del protagonista: un sentit avorrit de l'existència i fins i tot de la pròpia mort.