Seguidors

diumenge, 30 de maig del 2010

VILAR, Pierre

 
 
"HISTORIA DE ESPAÑA"


HISTÒRIA D'ESPANYA

Librairie espagnole / Pàgines: 184 / Edició 1963.


El gran historiador francès Pierre Vilar deu una gran part del seu prestigi popular a aquesta petita gran obra. Vilar ens condueix a través del passat espanyol per intentar ajudar-nos a comprendre el futur. Fou prohibida i perseguida per la censura franquista, ja que combatia, massa insistentment, els tòpics mitificats de la història oficial. És una obra clara i concisa que ens parla de dirigents i de masses, de fets polítics i d'idees, de lluites de classes.

Ens parla d'èpoques passades que ens ajudaran a comprendre el present complex i enrevessat de la societat espanyola actual. Hi ha un capítol sencer dedicada al règim del general Franco (1939-1975), amb el qual conclou el llibre i en el qual explica tot el que va passar en els anys del franquisme, des que acaba la Guerra Civil Espanyola fins a la mort del general, i del que això va repercutir en els anys successius.

Un llibre ben estructurat que ens fa molt fàcil la comprensió de la història d'un país amb una democràcia jove, que encara no la domina i que li porta més problemes dels previstos
.
 
Actualitzat: 16/01/2022