Seguidors

diumenge, 1 de juliol del 2012

STEVENSON, Robert Louis

 
"LA FLECHA NEGRA”

LITERATURA ESCOCESA / NOVEL·LA HISTÒRICA
Diario El Pais, S.L. / Pàgines: 293 / Volum 39 / ISBN: 84-96246-48-5 / Edició: 2004.


La Fletxa Negra és una novel·la històrica escrita per Robert Louis Stevenson el 1888. El seu títol original en anglès és The Black Arrow: A tali of two roses (La fletxa negra: un conte de dues roses). La seva primera publicació va ser en format de fulletó i amb el pseudònim de Capità George North.

Recordareu Stevenson perquè és l’autor d'algunes de les històries fantàstiques i d'aventures més populars, com L'illa del tresor i L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde. Va ser molt conegut en el seu temps i algunes de les seves obres han esdevingut clàssiques.

La història transcorre durant la Guerra de les Dues Roses, guerra civil entre 1455 i 1485, en què es van enfrontar la Casa de Lancaster contra els de la Casa de York pel tron ​​d'Anglaterra. La Guerra va acabar amb l'extinció de la línia dels Plantegenet i va debilitar molt a la noblesa. Aquest període de guerra civil va marcar el declivi de la influència anglesa al continent europeu, el debilitament del poder feudal dels nobles, i l'increment del poder dels comerciants i la centralització del poder monàrquic sota la nova dinastia dels Tudor. La fi de la guerra és considerada pels historiadors com la fi de l'edat mitjana anglesa i l'inici del Renaixement. Tanmateix, el nom del conflicte, producte del romanticisme, té el seu origen en el fet que els emblemes heràldics de les dues cases eren una rosa.

Richard Dick Shelton és el protagonista de la novel·la i explica com es torna cavaller, rescata a Joanna Sedley i obté justícia de la mort del seu pare. És a dir: aventures, aventures i més aventures.