Seguidors

dijous, 24 d’agost del 2017

VALLÈS ALTÉS, Joan


 
"ELS SENYORS DE COLLBATÓ”

HISTÒRIA DE CATALUNYA
A3 COPISENY, S.L. /  Pàgines: 195 / ISBN 84-605-6744-3 / Edició: 1997.

Joan Vallès Altés va trepitjar Collbató, per primera vegada, l’any 1978. S’hi va enamorar i s’hi va quedar a viure. No va trobar, però, cap llibre que sintetitzes la història de Collbató. Aquest fet el va motivar a recopilar tot allò rellevant i significatiu del poble. Tot amb tot, l’abast de la tasca el va fer decidir per acotar l’estudi al període que abraça des del segle VIII fins als primers anys del segle XIX.
  
Els Senyors de Collbató, doncs, és fruit d’aquesta recerca. Tot i que l’autor manifesta que no és historiador ni erudit de les recerques documentals i que el que pretén és donar a “... conèixer la crònica d’un poble on no hi passa mai res...” (pàg. 15), l’obra està absolutament documentada. Tampoc s’han estalviat notes ni aclariments. 

Tanmateix, a banda de les dades històriques, el llibre també inclou algunes de les llegendes més populars de Collbató i el seu entorn, entre les quals destaca la llegenda d’en Mansuet.

Fet i fet, entre dades històriques i llegendes es configura l’esdevenir de Collbató, sempre amb el rerefons de la muntanya de Montserrat i del lligam amb la seva abadia.

Més informació relacionada a:
 
Actualitzat: 12/12/2022