Seguidors

diumenge, 14 d’abril del 2024

QUÈ ESTEM CONSTRUINT? (IX). IRREALITAT I MESSIANISME.

 

Us recomanem la lectura de l’article de Manel García Biel, La irresponsable política virtual de Puigdemont y Junts. L’article es va publicar el passat 30 de març a NUEVA TRIBUNA i analitza el discurs, del 12 de març a Elna, de presentació de la candidatura de Puigdemont a la Presidència de la Generalitat ([i]).

El discurs de Puigdemont porta el títol de Retornem-hi. Per tant, el títol ja marca quin és l’objectiu de Puigdemont i Junts: tornar l’octubre de 2017. I, tanmateix, si ens atenim al seu contingut, és el d’un discurs irresponsable i basat en una anàlisi irreal de la realitat política de Catalunya.

Com diu Manel García Biel: “...Puigdemont i els seus sembla que són incapaços de veure la realitat a què el nefast procés ha portat el conjunt de Catalunya i la seva societat. Una ruptura interna de la ciutadania trencant llaços de convivència de moltes dècades. Un pas enrere com a país en tots els àmbits, econòmic, cultural, social i polític. No són capaços de veure que la major part de la ciutadania de tots els colors voldria ja oblidar uns anys negatius per al conjunt del país...”

Tanmateix, voldríem afegir que caldria recordar només un parell de dades. La primera: arran dels fets d’octubre de 2017, 7.743 empreses han traslladat la seva seu social fora de Catalunya. Segona data: en el darrer trimestre del 2017, Catalunya va perdre quasi 31.400 milions d’euros en dipòsits bancaris d’empreses i particulars.

Val més que no retornem al passat.



[i] El document en PDF del discurs de Puigdemont, del 12 de març de 2024, a Elna, el podeu trobar a: El discurs íntegre del president Puigdemont a Elna sobre les eleccions del 12-M, a EL NACIONAL.CAT [Data de consulta:27/03/2024]

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada