Seguidors

dilluns, 25 de juliol del 2022

SEGURA, Cristian


 

"GENTE DE ORDEN. La derrota de una élite”

CATALUNYA / POLÍTICA

Galaxia Gutenberg / Pàgines: 301 / ISBN: 978-84-18807-67-1 / Primer Edició: gener 2022.

 

Gent d'ordre és una radiografia de les elits barcelonines que viuen a l'upper Diagonal, un concepte que també va encunyar Cristian Segura.  Així, l'autor descriu la desintegració i transformació de la burgesia de Barcelona, nascuda de la “pau social” del franquisme. I ho fa a mig camí entre l'assaig, unes memòries i la crònica periodística, amb traces d'escriptor irònic i de vegades també sarcàstic.

Per a l’autor, “...Mi tesis es que la frivolidad es un rasgo fácilmente identificable en la sociedad catalana contemporània, y entre las clases dirigentes de Barcelona, con todas las necesidades imaginables satisfechas, todavía resulta más obvio...” (pàg. 64)

Tanmateix, Cristian Segura assenyala la globalització, la consolidació de l'estat del benestar i l'hegemonia del nacionalisme català com a causes d'aquesta desfeta. I dona noms i analitza la realitat d'un món, que diu, que s'està extingint. O potser no tant?

  

Podeu trobar més informació a:

Cristian Segura: «L''upper Diagonal' és un món en extinció», per Pep Martí, a NACIÓ DIGITAL (04/09/2021)

Cristian Segura: “Xavier Trias es el icono de la desorientación y la frivolidad del mundo del orden", per Manel Manchón, a CRÓNICA GLOBAL (26/09/2021)

Cristian Segura: “Quan La Caixa i el Banc de Sabadell abandonen Catalunya, espiritualment i en ànima, és perquè l’oasi ja no existeix”, per Siscu Baiges, a CATALUNYA PLURAL (04/10/2021)

Cristian Segura “Colau ara també forma part de l’elit, li agradi o no”, per Roger Palà, a  

EL CRITIC (13/10/2021)

 

Choque de élites en Cataluña: ¿por qué la nueva burguesía abraza el 'procés'?, per a Laura Fàbregas, a THE OBJECTIVE (07/11/2021)

 

La web de Cristian Segura es: La teoria de l'iceberg

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada