Seguidors

dissabte, 15 de gener de 2011

GOMBRICH, Ernst H.

"BREVE HISTORIA DEL MUNDO


HISTÒRIA
Ediciones Península / Pàgines: 310 / Volum 38 / ISBN: 84-8307-232-7 / Edició: 1999.
     A Ernst Hans Josef Gombrich (1909-2001) se’l coneix especialment pel seu llibre “Història de l’Art”, publicat el 1950 i que ha tingut una difusió extraordinària fet que ho palesa el haver estat traduït a més de vint idiomes. Així, és un dels principals historiadors d’art del segle XX i també dels mes coneguts.

     Una de les característiques del llibres d’en Gombrich és l’amenitat, l'accessibilitat i simplicitat en les explicacions i argumentacions. En “Breve historia del mundo” aquest fet diferenciador és més profund perquè va escriure el llibre, l’any 1935, per la seva filla. No es tracta, doncs, d’un llibre acadèmic o pensat pel món universitari. De fet, es llegeix com una novel·la.

     Però si que és una autèntica reflexió sobre la història i la seva implicació en les nostres vides. A més, tot i ser escrit l’any 1935, Gombrich ja intueix la globalització de l’economia i la cultura de la societat de consum.

     Fet i fet, per la perspectiva i el gènere, hom considera “Breve historia del mundo” com l’antecessor modern de “El mundo de Sofia”, de Jostein Gaarder, o “Ética para Amador” de Fernando Savater.
Més informació a The Gombrich Archive

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada