Seguidors

dimarts, 25 d’agost del 2009

GROSSMAN, Vasili

 
 
"VIDA Y DESTINO"
 
HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA. SEGLE XX / NARRATIVA RUSSA

Galaxia Gutenberg / Pàgines: 1104 / ISBN 978-84-8109-703-0 / Edició 2007


"...Vida i destino és una novel·la escrita l'any 1959 per Vasili Grossman, i és considerada l'obra mestra del seu autor. Tècnicament, és la segona meitat del llibre en dues parts concebut per l'autor amb el mateix títol, però mentre la primera meitat (la novel·la Per una causa justa), escrita durant el domini de Stalin i publicada per primera vegada el 1952, expressa lleialtat al règim, Vida i destí critica amb duresa l'estalinisme. Le Monde l'ha descrit com "la més gran novel·la russa del segle XX." o "la Guerra i pau del segle XX.
És una novel·la amb múltiples facetes, sent una de les seves idees que la Gran Guerra Pàtria va ser la lluita entre dos estats totalitaris semblants. La tragèdia de la gent corrent és que ells han de lluitar a la vegada contra els invasors i el totalitarisme del seu propi estat. Nacionalsocialisme i comunisme eren el mateix concepte..." Obtingut i traduït al català de WIKIPEDIA: "Vida y destino" (en data 25 d'agost de 2009.)

És molt aclaridor, tant pel que fa a l'aportació de dades sobre l'autor, de la novel·la i del mateix context històric, l'article de Robert Chandler, Vasili Grossman. En nombre de los que yacen en la tierra


És una novel·la cabdal.


Actualitzat: 25/02/2024

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada